Tænker kvinder for længe?

Hænger beslutningskompetence sammen med den tid, der bliver brugt til at træffe en beslutning?

Berlingske Business var torsdag vært for konferencen Passion for Business, hvor der blev sat fokus på diversitet og kvinder i ledelse. Pudsigt nok, var det primært kvinder, der deltog, måske fordi de fire key note speakers var henholdsvis Maria Rørbye Rønn, generalsekretær i DR, Lene Espersen (K), Line Sandberg, Senior Director i Novozymes samt undertegnede journalist med XX-kromosom. I paneldebatten deltog headhunter og partner Kurt Brusgaard, Odgers Berndtson, og debatten var faciliteret af redaktør Claus Skovhus, hvilket udlignede kønsubalancen en smule.

Er hurtige beslutninger gode beslutninger? Tænker kvinder for meget eller for længe?

Et af emnerne i paneldebatten var beslutningskraft, hvor en af de ofte nævnte pointer ved diversitet i teams er, at der opnås mere kvalificerede beslutninger. Maria Rørbye Rønn tilsluttede sig denne holdning:

”Beslutningerne bliver bedre af en åben proces, hvor der er rum og tid til diskussioner. Det tager lidt længere tid, men jeg tror på, at det kan svare sig. Alle synspunkter kommer frem. Man bliver klogere og dygtigere, når der er mange kompetencer og holdninger omkring bordet. Jeg tror på, at mangfoldigheden, giver bedre og mere modige beslutninger,” pointerede hun.

HBR: Want a Team to be Creative? Make it Diverse

Således er prioriteret tid til beslutninger en styrke på organisationsniveau, men kan være en svaghed på individniveau, fremgik det af debatten.

”Når kvinder bliver tilbudt en toplederstilling, skal de ofte lige tænke sig om en ekstra gang, det er der bare ikke tid til”, forklarede Kurt Brusgaard, Odgers Berndtson. Således kan en barriere for flere kvinder i topledelse være, at de har behov for længere betænkningstid på det personlige plan. Den forklaring blev underbygget af Maria Rørbye Rønns oplevelse, da hun efter rekrutteringsprocessen blev tilbudt stillingen som generalsekretær i Danmarks Radio.

”Det var et ja nu og her, og derefter blev jeg kastet ud i en for mig grænseoverskridende eksponering. Så er der ikke andet at gøre end at slippe kontrollen og være på. Men det er jo en god indikator for, om du magter opgaven. Når du sidder på posten, skal du hele tiden tage store beslutninger, uden at have ret meget betænkningstid. Det er en betingelse for jobbet.”

Redaktør og ordstyrer Claus Skovhus kunne tilføje, at da han dagen inden kvindekonferencen var vært for en CFO-konference, med 98% mandlige deltagere, blev der stillet langt færre spørgsmål undervejs, og der var  ingen større diskussion. Konklusionen blev, at kvinder reflekterer mere end mænd og stiller flere spørgsmål – hvilket i nogle tilfælde kan give mere kvalificerede beslutninger og i andre tilfælde kan være hæmmende.

Hvad mener du?

————-

Få bedre indblik og større udsyn:

DRs tiltag for kvinder i ledelsen.

Wall Street Week: “Investing in Diversity…Painful but Profitable”

Although investors may espouse the value of diversity in general, few executives have been able to truly articulate its economic imperative. The key to doing this, is to ensure that the “evidence based” examples of successes (or failures) of integrating diversity are made available. We need to use the same analytical processes that are used in establishing ROIs for any other business endeavor in a particular company or industry. (…)We all need to speak the same language (usually the language of money) to move forward. Diversity is painful, but it’s profitable.

Survey: diversitybestpractices.com
75% of participants believe that embedding diversity and inclusion into an organization’s culture is “crucial”; 67% think diversity and inclusion have…

CATALYST: The Bottom Line – Connecting Corporate Performance and Gender Diversity.

Russell Reynolds Associates:
Different Is Better – Why Diversity Matters in the Boardrooms.

INSEAD Knowledge: Diversity in the workplace: how it affects the bottom line (2010)

2 responses to “Tænker kvinder for længe?

 1. Det er ikke noget problem, at man tænker sig grundigt om.
  Det bliver dog et problem, hvis man har behov for at tænke sig om i lang tid, når der opstår en situation som kræver hurtig handling.
  Her er det påkrævet med hurtige beslutninger, og hurtige beslutninger kan også sagtens være gode beslutninger, hvis man har forberedt sig inden problemet opstår. Altså har været forudseende.
  Det gælder for både mænd og kvinder.
  Traditionelt har mænd været mere risikovillige, og derfor haft let ved hurtige beslutninger, også selvom de ikke har været velforberedte.
  Og nogen gange går det galt, som man siger: Hvor der handles, spildes der.
  Kvinderne har altså behov for enten at øge sin risikovillighed, eller bruge mere tid på at forberede tænkelige, og utænkelige, situationer.

 2. B. Hansen: Forkert præmis!

  “Tænker kvinder for længe?”

  TÆNKER????

  Ok, nu er fænomenet i almindelighed så sjældent, at vi tankelæsere lider under manglen på litteratur; men jeg vil sige, at jeg ikke mindes nogen kvindelige forfattere…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *