Er midaldrende kvinder de bedste ledere?

WOW! ind i mellem kan man score nogle nemme point. Jeg er midaldrende (42 år), jeg er kvinde (se foto), og jeg er leder (chef hos Lederne). Dermed skulle jeg, ifølge en ny undersøgelse, også være initiativrig, god til at samarbejde, drevet af at skabe resultater og excellent til at skabe forandring.

Hvad kan vi bruge det til, hvis vi vælger at tro på, at undersøgelsen er valid? Hvorfor sælger overskriften ‘kvinder er bedre ledere en mænd’ (eller omvendt) altid billetter?

Det, vi IKKE skal bruge undersøgelsen til, er, igen at puste til en absurd kønskamp, som hører fortiden til. Personligt har jeg ikke behov for at brænde min BH. Og jeg tror heller ikke på, at bundlinjerne vil blomstre i virksomhederne, og verden blive et bedre sted at være, hvis alle ledere lignede (kvinder som) mig. Vor Herre til hest!

Det, som vi i min optik, kan bruge undersøgelsens resultater til, er, at minde os om, at kvinder (cirka 51% af befolkningen) stadig udgør en minoritetsgruppe på de platforme, hvor der skal skabes resultater for at opnå vækst og velstand. Og at det er et fælles ansvar for mænd, kvinder, virksomheder, politikere, organisationer og uddannelsesinstitutioner at ændre dette.

”Hvordan?” spørger alle – hvorefter en hær af konsulenter med dollartegn i øjnene disker op med metoder til alt fra kulturforandringer til særlige programmer målrettet de uudnyttede kvinder.

Jeg tror, at løsningen skal findes et helt andet sted. Nøgleordene for en god leder er blandt andet de kompetencer, som blev nævnt i det indledende afsnit. Men den vigtigste egenskab for fremtidens vinderleder er, efter min mening, at være begavet med NYSGERRIGHED. Vi kender alt til IQ og det lidt mere moderne begreb EQ – men tjek din egen eller din leders CQ – Curiosity Qvotient. ”Nysgerrighedskvotienten”, hvis vi skal fordanske.

Nysgerrige mennesker er mere åbne og adoptable over for alt, der er nyt. De lader sig ikke skræmme af forandringer, men tiltrækkes af nye muligheder og oplevelser. Ifølge en international undersøgelse fører en høj CQ også til, at man er bedre til at opnå udbytte af intellektuel investering og således er bedre til at tilegne sig viden over tid.

Hvad har det med mandlige og kvindelige leder at gøre? Intet. Det er ikke bevist, at kvinder er mere nysgerrige end mænd. Men de ledere, som er åbne for, at den ’rigtige’ leder ikke nødvendigvis er identisk med ham, der sidder der i forvejen, eller alle hans mandlige forgængere, vil være i stand til at sammensætte fremtidens vinderteams optimalt. Så på med den nysgerrige brille, hvad enten du er kvinde eller mand. Nysgerrig ledelse er fremtidens ledelse.

Læs mere:

The Hungry Mind : Intellectual Curiosity Is the Third Pillar of Academic Performance

Conceptual complexity and the bias

Business Insider: Zenger Folkmans undersøgelse af 16.000 medarbejderes vurderinger af deres ledere

 

 

One response to “Er midaldrende kvinder de bedste ledere?

  1. De bedste ledere er nysgerrige! Jeg kunne ikke være mere enig. De bedste ledere er nysgerrige over for, hvad deres omverden, medarbejdere og kunder mener om deres services og produkter – de spørger ind og lytter. Og for at give nysgerrigheden de bedste betingelser, så er det da afgjort en fordel, hvis ledere og medarbejdere ikke er kloner men i stedet er præget af en mangfoldighed både på køn, faglig baggrund, forskellige brancher, alder og etnicitet. Et godt blandet hold – om det er ledere eller medarbejdere – er en god forudsætning for at undgå snæversyn og i stedet understøtte en nysgerrig tilgang og til at være innovativ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *