Skaber MBA-hype topledere uden passion?

”Harvard Business School har lært os at tænke som M-B-A’ere: “Cash flow, market share, cost reductions – som om, det er livets sandhed. Resultatet er, at vi skaber ledere uden passion”.

”Harvard Business School har lært os at tænke som M-B-A’ere: “Cash flow, market share, cost reductions – som om, det er livets sandhed. Resultatet er, at vi skaber ledere uden passion”.

Manden bag ordene er ikke hr. Hvem-som-helst. Hollandske Gunter Pauli er serieiværksætter i den særdeles tunge ende af skalaen. Han bliver kaldt ’bæredygtighedens svar på Steve Jobs’, har en doktorgrad i økonomi og en MBA fra INSEAD, taler syv sprog flydende, er far til fem sønner og har en beskeden vision om at skabe 100 millioner nye arbejdspladser i perioden 2010-2020. Og han er godt på vej! Han kalder forretningsmodellen for ’Blue Economy’, og han for længst bevist, at den virker. 4 billioner euro er pt. investeret i de projekter, han har iværksat alene de sidste fire år.

Gunter Pauli satte i denne uge for første gang fødderne på dansk jord. Hans opgave var at inspirere danske topledere til, hvordan man skaber industrielle symbioser. Helt enkelt betyder det, at én industris affaldsprodukter bliver til værdifuldt indhold i en anden industri, så vi undgår et ekstremt spild, som både er skidt for forretningen og ødelægger kloden. Han brænder for alt, hvad der opstår af at tænke på tværs, og han mener, at den primære blokering i erhvervslivet er, at særligt vestlige ledere lærer at tænke alt for ens:

”Hvem har hjernevasket os til at tro, at ’omkostningsreduktion’ er vejen til vækst? Det har business-skolerne. Det er absurd! Vi skærer ned på alt – ikke mindst på den menneskelige kapital. Alle tænker på reducere udgifter i stedet for på at skabe værdi”.

Gunter Paulis ord vækker en blanding af beundring og skepsis blandt de danske topledere, der deltager. Styrken bag ordene er, at han har skabt ekstreme forretningsresultater – primært uden for Europa, som han betragter som et umuligt vækstområde. Konservative ledere, som blokerer for ny teknologi og lader sig begrænse af ’plejer’, blokerer for enhver udvikling, mener han. Selv er han for længst holdt op med at beskæftige sig med Europa, hans seneste både bæredygtige og lukrative projekt er iværksat i Agadir.

”Vi søger ikke fonde eller tilskud fra nogen regeringer. Hvis ikke, vi kan få et projekt til at leve med egne kræfter, så er det ikke bæredygtigt. Alt, hvad det kræver er, at du er passioneret og kan få andre til at blive passionerede. Drop pilotprojekter og prøveballoner. Hvis ikke du selv tror på, at det er det rigtige, du gør, og er villig til at investere alt i det, så drop det. Find på noget andet!”

Endnu et eksempel på, at vestlige ledere ikke evner at se nye veje til vækst er internettets hastighed. Når nogen påstår at 4G er revolutionerende, lader vi os snyde groft, mener Gunter Pauli:

”Hvorfor lader vi os nøjes med lydens hastighed? Enhver gymnasieelev ved, at lys er hurtigere end lyd. Lysbaseret internet – Li-Fi – er fremtiden. Det eksperimenterer jeg med sammen med kineserne. Hvorfor vil I ikke være med?”

I en artikel i Børsen kunne man i denne uge læse, at MBA’en er en topscorer hos CEOs i større danske virksomheder, der videreuddanner sig. Men er det ikke med til at bevare siloerne, hvis alle topledere fortsat kører i samme, velkendte spor?

Mit output, af mit første og forhåbentligt ikke sidste møde med Hr. Pauli, er, at det er nødvendigt at retænke centrale ledelsesbegreber, hvis fremtidens ledere skal evne og turde tænke i symbioser og win-win samarbejder. En Master i Business Administration kunne med fordel suppleres med en ny type MBA: Master i Business Acceleration!

Gunter Paulis afsluttende budskab til danske ledere er såre simpelt og kræver ikke nødvendigvis mastergrader, men  veludviklede evner til at udnytte såvel fysiske som humane ressourcer med sund fornuft:

”Få det bedste frem i mennesker omkring dig. Sørg for, at den enkelte har de mest optimale muligheder for at bidrage, hvor han eller hun er bedst. Det er god ledelse”.

”Få det bedste frem i mennesker omkring dig. Sørg for, at den enkelte har de mest optimale muligheder for at bidrage, hvor han eller hun er bedst. Det er god ledelse”.

Er du en passioneret topleder? Så deltag i Ledelsens Dag den 27.11, hvor Årets Leder kåres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *