Din chef – din helt?

Fornylig havde jeg fornøjelsen af at hylde en særlig dygtig dansk kvinde i selskab med en veloplagt kronprinsesse og 200 inviterede gæster fra toppen af dansk erhvervsliv. Den prestigefyldte pris, der blev givet, Women’s Board Award, er i sig selv interessant, men endnu mere interessant er den eufori, der opstår, når nogen får helte- eller heltindestatus. Hvordan vi oplever at være en del af noget større, når vi er helt tæt på stjernen, forbilledet, rollemodellen.

Endnu en dansk topchef fik international heltestatus i denne uge, da Novo’s Lars Rebien blev kåret som verdens bedste leder af Harvard Business Review. Ikke målt på virksomhedens finansielle resultater alene, men ud fra et non-financial performance index, hvor man vurderer, at CEO’ens individuelle præstation er afgørende for virksomhedens omdømme.

Hvad har de to danske topledere til fælles?

Lars Rebien er blevet kaldt ”en af de mest rapkæftede topchefer”, og Merete Eldrup blev af juryen for Women’s Board Award valgt som ”en kvinde med holdninger, som hun gerne giver udtryk for – også i det offentlige rum”.

I den korte version kan man sige, at de begge evner at kommunikere åbent, autentisk og let forståeligt. Kerneværdier for den slags ledelse, som Danmark i min optik bør være eksponent for både som et internt ledelsesredskab og et strategisk eksternt værktøj.

”Vi er ikke skabt til højhed og blæst, ved jorden at blive, det tjener os bedst”, sagde salig Grundtvig, der som bekendt har italesat mange af de værdier, som er en del af vores kulturarv. Men, undskyld, hvis jeg fornærmer nogen. Jeg mener, at Grundtvig har haft sin tid, med al respekt. Vi kan ikke leve af ydmyghed eller udvikle os med Janteloven som leveregel. Vi har brug for mennesker, der deler deres dygtighed, involverer andre og tør sætte sig selv på spil. Ledere som har format til at være synlige hverdagshelte.

”Hvordan har du det med at være rollemodel?”, spurgte jeg ved prisoverrækkelsen TV2 direktøren, Merete Eldrup:

”Det er sjovt! Og hvis andre kan bruge mine erfaringer, så låner jeg gerne mit liv ud til dem!” Touché Merete – flere af din slags.
Prisvinderen fortalte også, at tidl. nationalbankdirektør, Bodil Nyboe Andersen, har inspireret hende til at nå dertil, hvor hun er i dag: ”Jeg fandt en person, som var virkelig sej. Hun blev et vigtigt forbillede for mig”.

Pointe? Både Lars Rebien og Merete Eldrup er levende billeder på, at klar kommunikation er naturligt forbundet med god ledelse. Begge optræder gerne som synlige rollemodeller. Det er ikke ensbetydende med at være selvfede og selvhøjtidelige eller tage endeligt afsked med Grundtvigs budskab om ydmyghed. Det er at tage ansvar for, at en topleder skaber præcedens og træder en sti, som mange vil følge, da vi forestiller os, at den fører til succes, lykke, anerkendelse. Vi får en oplevelse af at være betydningsfulde i den dygtige leders nærhed.

Ikke alle ledere oplever officielt at blive udnævnt som helte eller heltinder, men har præcis samme forpligtelse til at være forbilledlig, når de/vi udøver magt og anvender deres/vores indflydelse. Jeg er overbevist om, at det skaber de bedste resultater.

Harvard Business Review: How you rank the Worlds best CEOs

Berlingske Business: Denne  danske topchef er et superbrand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *